Yemeklere Lezzet Katan Doğal Zeytinyağı

30-11-2022 14:39
Yemeklere Lezzet Katan Doğal Zeytinyağı

Zeytinyağı, Türk mutfağında en çok kullanılan yağlardan bir tanesidir. Doğal sızma zeytinyağı ise faydalarıyla öne çıkıyor.

Doğal zeytinyağı etiketi basılması için büyüme, hasat ve ambalajlama sürecinin akredite edilmesi gerekir. Aksi durumda bu belge üreticilere verilmemektedir. Akdeniz mutfağının en önemli unsurlarından biri olan zeytinyağının önemli bir bölümü Türkiye, İtalya, Yunanistan ve İspanya gibi ülkelerden karşılanıyor. Zeytinyağı en sağlıklı yağlar arasında bulunuyor.

Doğal Zeytinyağı Nasıl Elde Edilir?

Doğal zeytinyağı, taze zeytinlerin doğal yöntemlerle preslenmesi ile elde edilir. Yüksek kaliteli yağ türüdür. Yağın rengi farklı tonlarda olabilir. Doğal sızma zeytinyağı yoğun aromasıyla öne çıkar. Bölgelere göre zeytinyağlarının aroması da değişmektedir. Satın alacağınız yağlar bölgeye göre yumuşak ya da sert bir aromaya sahip olabilir.

Doğal Sızma Zeytinyağı Nedir?

Doğal natürel sızma zeytinyağı yüksek kaliteli yağlardan bir tanesidir. Zeytinler öğütüldükten sonra doğal yöntemlerle sıkılır. Yağı elde etme aşamasında herhangi bir kimyasal kullanılmamaktadır. Sızma zeytinyağının rengi altın sarısına yakındır. Her doğal zeytinyağında özel baharat tadını alabilirsiniz. Doğal zeytinyağında soğuk sıkım sıklıkla tercih edilir. Bu uygulama sayesinde doğal yağ verimli bir şekilde elde edilir. Soğuk sıkım zeytinyağı fiyatları diğer yağ türlerine göre daha pahalıdır. Rafine zeytinyağı ise preslenmiş zeytinlerin ikinci bir üretim aşamasına tabi tutulmasıdır. Bu uygulamada belirli kimyasallar kullanılır. Bu nedenle yağ daha düşük kalitededir.

Aroma açısından daha yoğun bir yağlar genel olarak soslarda ve terbiye işlemlerinde tercih edilir. Sızma zeytinyağı düşük bir yanma noktasına sahiptir. Bu yüzden ısıtırken dikkatli olmak gerekir. Rafine zeytinyağı, sızma yağdan daha yüksek yanma noktasıyla öne çıkar. Özellikle kızartma yapmak için en iyi seçeneklerden bir tanesidir. Sızma zeytinyağı, sos karışımına güçlü bir aroma katar. Bu nedenle birçok sosun içerisinde görebiliriz. Salatalarda bile yüksek aromaya sahip bir zeytinyağı kullanarak lezzetin ne kadar değiştiğine şahit olabilirsiniz. Zeytinyağını ayrıca birçok garnitür içerisinde de yer almaktadır. Sizde sağlığınız için doğal zeytinyağlarından yararlanabilirsiniz. Koku, aroma ve doku konusunda zengin zeytinyağı ürünlerini sitemizde bulabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.