Ağacından Sağlığa: Doğal Ceviz

28-02-2023 15:25
Ağacından Sağlığa: Doğal Ceviz

Şifa kaynağı doğal ceviz sağlık özellikleri ile ünlüdür.Lif ve antioksidan kaynağı doğal ceviz sağlığa birçok faydası olan omega-3 yağ asitleri bakımından oldukça zengindir. Doğal ceviz görünüş sebebiyle beyni anımsatmaktadır. Yapılan araştırmalara göre ise düzenli olarak ceviz yemenin beyin fonksiyonlarını iyileştirdiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Doğal ceviz mükemmel bir vitamin ve mineral kaynağıdır, bu da onları diyetinize dahil edebileceğiniz en besleyici gıdalardan biri yapar. Diğer kabuklu yemişlerin çoğundan daha iyidir çünkü yüksek miktarda çoklu doymamış yağ, vitaminler ve potasyum, kalsiyum, fostor, demir, çinko ve magnezyum gibi mineraller içerirler. Kalsiyum osteoporozu (kemik erimesi) önlemek için hayati öneme sahiptir ve magnezyum sağlıklı kan basıncı için gereklidir. Doğal cevizdeki bitki bileşikleri kalp hastalığı, bazı kanserler ve bunama riskinizi azaltabilir.

Doğal cevizin insan sağlığına olan yararları;

Kalp Sağlığı

Doğal ceviz içeren bir diyet uygulamanın kandaki kolesterol seviyelerini düşürdüğü tespit edilmiştir. Yapılan bir teste göre bir ay boyunca öğünlerine doğal ceviz ekleyen erkeklerde hem kötü kolestrol olarak adlandırılan LDL hem de iyi kolesterol olarak bilinen HDL seviyeleri düşmüştür. Ayrıca, bu erkeklerin çoğunda, LDL'nin HDL kolesterole oranı da düşürülmüştür.

Beyin Sağlığı

Doğal cevizlerin insan beynine benzetilmesi tesadüf değildir. Doğal cevizdeki bitki bileşimleri insan beynindeki iltihaplanmayı azalttığı ve beynin bilişsel performansını iyileştirdiği kanıtlanmıştır. Alzheirmer ve diğer beyin hastalıklarına yol açan oksidatif stresten (vücuttaki serbest radikaller ve antioksidanların dengesizliği) beyni koruduğu incelenmiştir.

Doğal ceviz, yüksek tansiyon, kanser ve Alzheimer hastalığı gibi ciddi sağlık problemlerinin riskini azaltmaya yardımcı olan omega-3 yağ asitleri ve antioksidanlar açısından oldukça zengindir.

Tüm ağaç yemişlerinde olduğu gibi, cevizlerinde kalorisi ve yağ oranı yüksektir. Kalori kısıtlamalı bir diyet uyguluyorsanız, kendinizi günde bir veya iki porsiyonla sınırlayın.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.