Yüksek Lif Kaynaklı Taze Doğal Badem

27-12-2022 11:27
Yüksek Lif Kaynaklı Taze Doğal Badem

Hem lezzetli hem de sağlıklı yapısı ile dikkat çeken doğal bademönerilen günlük E vitamini miktarının %37'sini içerir. Kas kütlesi kazanmaya, enerjiyi yeniden doldurmaya hizmet ederler ve son bir araştırmaya göre genç kalmanıza yardımcı olurlar. Peki, bu lezzetli kuruyemişin sağladığı diğer faydalar nelerdir? Gelin, hep birlikte inceleyelim.

1.Antioksidan Bakımından Zengindir

Badem, güçlü bir antioksidan olan E Vitamini açısından zengindir. Sadece 30 gram badem günlük ihtiyacın %63'ünü karşılar. Ayrıca anti- inflamatuar özelliklere sahiptirler.

2. Badem Bir Protein Kaynağıdır

Her 100 gram bademde 20 protein bulunur. Bu nedenle bunlar iyi bir esansiyel amino asit kaynağıdır. Bir makrobesin olarak protein, çok sayıda fizyolojik fonksiyon için gereklidir ve bu da onu diyetin çok önemli bir parçası haline getirir.

3. Kilo Kontrolüne Yardımcı Olurlar

Yüksek lif içeriği tokluk etkisi gösterir ve bağırsak geçişini kolaylaştırır. İçerdikleri kalorilerin %10 ila 15'inin vücut tarafından emilmediği de dikkate alınmalıdır.

4. Sağlıklı Yağ İçerir

Bademin ağırlığının yarısından fazlası yağ asidi içeriğinden kaynaklanmaktadır. Bunların %65'i tekli doymamış (zeytinyağı gibi), %26'sı çoklu doymamış ve %10'dan azı doymuştur. Badem, en sağlıklı yağ içeriğine sahip kuruyemişlerden bir tanesidir.

Günde Kaç Tane Badem Yemelisiniz?

Günde yenecek doğal badem miktarı büyük ölçüde her kişinin kalori ihtiyacına bağlıdır. Yani, amacınız kilo vermek veya sadece sağlıklı beslenmekse aynı miktar olmayacaktır . Kilo veriyorsanız, badem miktarını diyetinize ve kalori açığınıza göre ayarlamanız gerekecektir.

Badem o kadar çok yönlü bir kuruyemiş ki yoğurt ve yulaf ezmesi ile bir kapta kahvaltıda yiyebilir ve mükemmel bir kahvaltı yapabilirsiniz. Ayrıca tok tutma özelliğinin yüksek olması ve en güzeli de kilo vermeye yardımcı olması nedeniyle ara öğünlerde veya salatada yemek sırasında atıştırmak için mükemmel bir seçenektir. Ancak yapılacak en iyi şey, kahvaltıda doğru miktarda badem yemektir. Çünkü bu şekilde, günü atlatmak için gerekli besinleri aldığınızdan ve tüm faydalarıyla kendinizi beslediğinizden emin olursunuz. Siz de doğal badem satın alarak bademin bahsettiğimiz faydalarından yararlanabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.